Saturday, 23 March 2013

MESTI TONTON : BAGAIMANA TANGAN ASING MENJATUHKAN SESEBUAH NEGARAYa ALLAH..  Engkau berikanlah keamanan dan kedamaian kepada negara MALAYSIA kami ini Ya Allah.. Peliharalah negara kami dari segala bala dan Bahaya.. dari segala ancaman luar dan dalam, dan dari segala wabak penyakit yang nyata atau tersembunyi sifatnya..


Kami amat bersyukur atas segala nikmat dan kemakmuran yang telah engkau berikan kepada negara MALAYSIA tercinta ini. Oleh itu YA ALLAH, kami mohon kepadamu agar dikekalkan kemerdekaan MALAYSIA yang telah kami kecapi selama 56 tahun ini. Ya ALLAH, janganlah engkau tarik segala nikmat kemakmuran dan perpaduan kami sesama bangsa seperti yang telah engkau tarik kepada negara-negara di sekitar kami dan negara-negara di Timur Tengah yang semakin rapuh dan luntur ikatan perpaduan yang akhirnya negara tersebut menuju kehancuran dan perpecahan.

YA ALLAH, dengan rasa rendah diri Ya ALLAH, kami mohon padamu agar diperkukuhkan ikatan perpaduan sesama kami tanpa mengira bangsa kerana semua daripada kami adalah warnagegara MALAYSIA yang mendokong cita-cita yang sama untuk menjadikan negara ini maju dan makur agar dapat dituai dengan sebaiknya oleh anak-anak cucu kami kelak. 

AMIN AMIN YA ROBAL ALAMIN!!

     

No comments:

Post a Comment